Wie is Yoga by Rosa?

foto: Mandy Kaas

Rosaline Baan (1965) geeft sinds april 2010 yogalessen en MIndfulness aan kinderen, jongeren en volwassenen in Barendrecht.

Door haar eigen beoefening van Yoga en Mindfulness en door de verdieping die de opleidingen hebben gebracht komt alles voor haar op een plek. Yoga/Mindfulness is een verbindende factor in haar leven geworden. 

"De drijfveer om les te geven is dat ik de ervaring wil delen dat door yoga en mindfulle beoefening je handvatten tot je beschikking hebt bewust te worden en de aandacht die nodig is te kunnen richten en de rust te kunnen ervaren. Doordat ik meer bewust ben geworden van mijn valkuilen en automatische piloot kan ik beter kiezen hoe te handelen in bepaalde situaties. Regelmatig pas op de plaats maken en vertragen in het leven geeft dat ik meer grip heb op hoe ik mijn leven leid."

Ervaring:

Op dit moment geeft ze yogalessen aan volwassenen en u kunt bij haar een 8 weekse Mindfulness training doen.

Daarnaast verzorgt ze op Csg Calvijn Vreewijk voor de leerlingen ontspanningstraining en aandachtstraining en is ze aan het werk als counsellor op deze school. 

Het is voor haar ook mogelijk 1 op 1 of in kleine groepjes met tieners aan de slag te gaan als er sprake is van stress bij het doen van examens of proefwerken.

 

Opleidingen:

*Sinds 2011 is ze gecertifieerd docent Hatha-Yoga voor volwassenen en volgde bij Osmose Yoga in Den Haag deze opleiding. Daarvoor volgde ze de basisopleiding HathaYoga bij Hans ’t Hart in Tilburg.

*In 2009/2010 heeft ze de kinderyoga opleiding gevolgd en afgerond bij Femmy Brug van Kidsyoga www.kidsyoga.nl uit Wageningen.

*Daarnaast heeft ze in 2009 een bijscholing voor tieners gevolgd bij Jacqueline Drogtrop vanuit Jip en Jan in Almere en een tweedaagse bijscholing voor tieners bij Kidsyoga in Wageningen.

*Begin 2010 heeft zij de opleiding Onbeperkt Ontspannen gericht op jongeren gevolgd. Deze cursus werd aangeboden door Pia de Blok vanuit het Advaita Centrum in Gouda.

*Rosaline is sinds 2012 gecertificeerd Mindfulnesstrainer opgeleid bij See True Mindfulness.

*In juli 2014 is ze opgeleid tot dot B trainer bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Daarmee kan ze ook Mindfulness geven aan jongeren.

* Sinds februari 2017 gecertificeerd Faalangstreductietrainer voor kinderen en jongeren behaalt bij ECLG leerlingenzorg.

*Sinds 2019 is ze Professioneel Counsellor, geschoold bij SCN in Heteren. 

* Sinds 2020 is ze stoelyoga docent opgeleidt bij Stoelyoga-Nederland, Paula Jap Tjong

Techniek en realisatie door Netzaken.nl